Deschidem cufarul cu povesti pentru a va prezenta o nunta in stil nobil, o nunta la un vechi conac din sudul Moldovei. Iar ca totul sa fie cu iz de poveste va anuntam de la inceput ca protagonistii sunt o romanca si un francez. Eh, deja incepe sa sune romantic, nu?
Asadar, avem o frumoasa poveste de dragoste dintre Olga si Maxime si un falnic taram pe care sa construim petrecerea de celebrare a iubirii lor: domeniul familiei Olgai din satul Faraoanele, judetul Vrancea.
Aici, mirii si-au dorit sa spuna da pentru totdeauna pentru ca pe langa valoarea istorica a locului, mireasa noastra este foarte legata emotional de acea zona, de conac si de podgorie. Asa ca nu a fost nici greu de ales tema de inspiratie viticola.
Pentru a fi cat mai aproape de autentic si de natura, cei 120 de invitati s-au bucurat de petrecere atat in aer liber, in gradina, chiar si prin podgorie, cat si in cortul special amenajat.
Am folosit un cort cu structura modulara, cu deschidere 15/20 m, cu drapaje pe orizontala. Iar in gradina am amenajat pavilioane cu mese de cocktail si mese din busteni, copacii fiind luminati de licurici amplasati peste tot.
Decorul a fost alb, incepand de la scaunele Chiavari pana la fetele de masa si servetele din in.
Aranjamentele florale au fost simple, in culori pastel asortate cu frunze, utilizand buturugi pe post de suport.
Petrecerea nu a respectat traditionalul program romanesc in care dupa primirea invitatilor incepe dansul mirilor, urmat de aperitiv. La Faraoanele nunta a inceput asemanator unei receptii in care invitatii s-au putut bucura de natura si savura un pahar de sampanie alaturi de povesti si urari dedicate Olgai si lui Maxime.
Dar acest aspect nu a impiedicat nici pe departe bucuria de a gusta preparatele combinate francezo-romanesti de la sarmale in foi de vita de vie sau purcelus la protap pana la somon pe pat de lime sau platouri de branzeturi.
Insa, vinul a fost vedeta pentru ca a fost atat din soiuri romanesti, din pogdoria moldovdeneasca, dar si de pe taramuri frantuzesti. Mirii l-au folosit si pe post de marturie, fiecare primind cate o sticla drept amintire.
Tot legat de tema nobil-viticola au fost realizate si materialele print, meniu, invitatii, place-carduri. Inventive au fost numele meselor, renuntand la numarul clasic, capatand denumiri ca: riesling, feteasca, merlot etc.
Sedinta foto a avut loc evident, tot in podgorie.