Catalog
descarca catalog

Primavara de succes cu nou atelier floral

Pentru ca o agentie full-service de organizare de evenimente care se respecta ofera clientilor multiple solutii, Yes Events anunta cu surle si trambite noul parteneriat cu atelierul floral Dual. Asadar, da, Yes Events va fi alaturi de dumneavoastra, incepand din aceasta primavara, cu aranjamente florale noi, gata sa multumeasca gusturile oricarui client. Si pentru a-i cunoaste mai bine pe colegii nostri floristi, am propus un interviu care sa raspunda atat intrebarilor legate de aranjamentele florale pentru evenimente, cat si curiozitatilor legate de stilul lor de lucru.

Sa ii cunoastem pe Alex si Alexandru:

Dragilor, pentru ca DUAL este un proiect la inceput de drum, va rugam sa ne spuneti mai multe despre el.

Alex: Dual este proiectul la care am visat de mult. Este proiectul care cred ca ma reprezinta cel mai mult, care scoate cel mai bine in evidenta modul nostru de lucru, experienta si creativitatea pe care o avem. Dupa noua ani in domeniu, in munca cu floricelele, a venit momentul sa demonstram ce putem cu forte proprii, proaspete si cu idei unice, personalizate, diferite, fata de ceea ce ofera in momentul de fata celelalte agentii in domeniu.

Dual vine cu o echipa tanara, plina de entuziasm si cu o forta de munca pe care speram sa o putem cuantifica la final de an prin multumirile aduse de catre client.

Alexandru: Pentru mine este simplu. De cand lucram impreuna, de peste 3 ani de zile, am fost mereu “baietii”. Sub orice nume am lucrat, sau in orice conjunctura, lumea venea la baietii sau “am lucrat cu baietii” and so on. De aici DUAL – Dublu Alex – baietii creatori :). Prin acest proiect lansam un concept exclusiv de creatie florala si nu numai. Probabil ca de acum facem ce ne place si ne-a placut mereu sa lucram cu sufletul. Mai multe…. descoperiti si descoperim pe parcurs.

article_1_1 article_1_2 article_1_3

Cu ce proiecte anterioare va mandriti?

Alex: Primul meu proiect a fost, de fapt, un curs de 8 zile in Paris la o scoala renumita de floristi, unde am fost de-a dreptul entuziasmat de munca cu florile. Pentru mine, orice eveniment este un proiect cu care ma mandresc, indiferent de valoare lui financiara, de volumul de munca sau de flori. Imi place la nebunie cea ce fac si nu ma vad facand altceva, decat sa ma “joc” cu florile mele 🙂

Alexandru: Haha, asta e tricky. O sa-ti spun si de ce! Avem norocul sa ne imprietenim sau cel putin sa legam o relatie stransa cu majoritatea clientilor nostri, asa ca, oarecum, ne mandrim cu toate. Este, intr-adevar, unul…. special pentru mine. Andreea si Razvan sunt “inculpatii” care au avut un eveniment cu totul special, de la locatie (Palatul Snagov), la tema – Love Birds. Iar ei sunt cei care au depasit, inca din timpul pregatirilor, stagiul de “client. So, there we go, my fav project!

Cu siguranta miresele vor sa stie ce se poarta anul acesta in materie de aranjamente florale. Ce recomandari aveti?

Alex: Eu cred ca o nunta este un eveniment unic, pe care sustin sa il pastram unic, indifferent de trend-uri, asteptat din copilarie, visat, povestit si gandit in cel mai mic detaliu de catre o mireasa. Desigur, toate fetele isi doresc ca ziua aceasta sa fie una de vis, ea sa fie de-a dreptul o printesa si as indrazni sa spun chiar cu pantofi de clestar. Recomandarea mea este sa fii “tu” si sa nu iti fie teama de cea ce ai visat de mica, de cea ce iti doresti, de cea ce te reprizinta. So, recomand proiecte personalizate, pline de implicare din partea ta, clientul nostru.

Alexandru: Voi raspunde ca in fiecare an: se poarta ce-ti place! Daca suntem “wedding victim”, probabil vom opta pentru recomandarile Pantone-ului. In rest, trebuie sa ne simtim, inainte de toate, impliniti cu ziua nuntii. Decorul este The Thing in ziua nuntii, si asta pentru ca doar el ramane in poze (din fericire am depasit epoca filmatului “cum mancam sarmale la nunta”) – astfel, trebuie sa fim siguri cand alegem cu cine lucram si cat de bine intelege nevoile noastre, in calitate de client. Personal, am o fixatie anul acesta cu mixul de verdeata. Nu stiu, vreau sa fiu putin eco :D. Sunt fascinat de efectul pe care il ofera texturile de la cel putin 3 tipuri diferite de verdeata. Recomand aici utilizarea unei singure culori in materie de flori. Don’t know, e cumva my thing for this year. Vezi, e totul extrem de subiectiv, si la final, noi ca floristi, avem datoria sa pornim un trend sau cand un client ne alege, sa stie pentru ce a venit la noi.

article_1_4

Deseori, aranjamentele florale sunt vazute ca o cheltuiala mult prea mare pentru eveniment, cum rezvolvati creativ aceasta temere?

Alex: Desigur, pe acesta tema putem vorbi si dezbate o zi intreaga. Eu nu cred ca trebuie sa cauti o agentie cu preturi ieftine, pentru ca, bineinteles, o vei gasi, poate chiar vei primi florile gratis. Totul tine de cea ce iti doresti, de ceea ce iti permiti, de cea ce te reprezinta. Si eu cred ca intotdeauna vei primi ceea ce ai platit – din categoria Tips & Tricks.

Alexandru: Inainte de orice, noi inca avem nevoie de educatie in domeniul florilor. De ce si cum ajungem la costuri mai ridicate ale florilor, este o alta poveste ce trage dupa sine o dezbatere si cere niste explicatii pe care le pastram pentru o alta discutie. Cum rezolvam? Incercam, cum spuneam mai sus, sa intelegem nevoile clientilor, sa vedem ce isi doresc pentru nunta, si sa vedem cat de fezabil este acest lucru – raportandu-ne la cerere-oferta. Recomandam, tot timpul, pentru a avea ceea ce ne dorim, la cel mai bun pret, sa utilizam florile de sezon, best solution. Ideile gresite? Ca “florile de camp” sunt solutia “salvatoare”– WRONG. De ce? pentru ca nu exista, pe bune, florist care sa foloseasca la propriu flori de camp. Noi lucram cu flori de import din Olanda, exclusiv, iar acele superbe flori de camp sunt adesea mult mai costisitoare decat florile de sezon.

article_1_5

Cum vedeti colaborarea cu Yes Events? Cu ce ganduri veniti?

Alex: Hmm, Yes Events? Wow! Este prima agentie de care eu am auzit, in Bucuresti, ca este pe principiul “daca am zis, am zis”, adica daca ai intrat pe usa lor nu ai cum sa iesi dezamagit. Cred si sustin ca oamenii de calitate fac business-uri de calitate. Yes Events este de la mic la mare un exemplu de urmat de catre toti oamenii din breasla.

Alexandru: Este exact ce aveam nevoie! Sa-ti spun un lucru: iti raspundeam mai sus, la una dintre intrebari, ca decorul este cel mai important. Florile sunt extrem de importante de asemenea. Insa fara restul detaliilor, n-ai facut nimic. Yes Events este una dintre cele mai mari si importante agentii de evenimente din tara. Experienta, calitatea serviciilor si feedback-urile clientilor, dar mai ales portofoliul vast, sunt doar cateva dintre lucrurile care te conving sa nu ai ganduri secundare atunci cand iti alegi un furnizor de servicii in evenimente. Acum, putem impreuna, sa oferim un eveniment intreg, omogen si cu suflet. Si sa nu mai vorbim de echipa excelenta (a lui Yes dar si noua echipa pe care o facem impreuna). So, cum cu Dual primesti Dublu sau nimic, tot ce ramane de facut este: Say YES 2 DUAL. Pam Pam!

article_1_6 article_1_7

Leave a Comment